Han anser att kommunen borde ha svarat i ärendet kring ersättning och, framför allt, informerat berörda fastighetsägare hur processen ligger till.
– Normalt sett brukar man ju skicka julkort och önska god jul och gott nytt år. Det här är mitt sätt, jag vill skicka med dem en liten tankeställare.
Det var den 20 augusti 2014 som västra och centrala Kristinehamn drabbades av kraftiga översvämningar. Strand och Mariebergsområdet drabbades värst och många fastigheter fick vattenskador.
Bengt Hjorts hus fick de värsta skadorna, garaget är numera rivet sedan det underminerats och bottenplattan sprack. Omkring 30-talet fastighetsägare i Kristinehamns kommun har begärt ersättning av kommunen, åtta av dessa finns i Strandområdet. Ersättningskraven avser skador som inte täckts av försäkringsbolagen. För Bengt Hjorts delhandlar det om 316 000 kronor för skador på tomten som inte åtgärdats.
– Det har inte hänt någonting, jag vet inte om det finns någon vilja hos politiker och tjänstemän att lösa det här. Det verkar som om de inte fattar vad som hänt.
Det är bara Bengt Hjort som står bakom JO-anmälan mot kommunen men han säger att de är 45 personer i området som kämpar för samma sak.
– Det finns ett uttryck, ”wake up call” och man skulle kunna säga att det här är något sådant. De måste inse att de inte kan strunta i medborgarna. Jag brukar säga till barnen att de ska ta det tråkiga först, till exempel läxorna. Det borde kommunen också göra så är de av med det sedan.
I sin JO-anmälan skriver Bengt Hjort att fastighetsägarna försökt få information från kommunen om hur det går med ersättningsprocessen. Men någon sådan information har de ännu inte fått, enligt anmälaren.
”För oss drabbade är det en stor psykisk påverkan att leva i ovisshet och se hur våra tomter och saknat garage inte är tillrättade eller återuppbyggt”, skriver Bengt Hjort.